Header
KNRM app voor elke boottocht
25 jaar ervaring met verzekeringen
Wij leveren maatwerk voor iedere klant
24/7 support

KNRM app voor elke boottocht

KNRM Helpt, de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), biedt een schat aan handige functies om boottochten te plannen en veilig te houden, of je nu een ervaren zeiler bent of net begint met varen.

Het gebruik van de app begint met een eenvoudige registratieprocedure. Je kunt ervoor kiezen om je vaartocht volledig te plannen voordat je gaat vertrekken, inclusief details zoals de geschatte aankomsttijd, het aantal passagiers en de geplande activiteit. Of je kunt simpelweg de volgfunctie activeren bij vertrek. Dit biedt flexibiliteit en gemak voor verschillende soorten reizen.

Wanneer het vaarplan wordt ingevoerd, selecteer je het vaartuig en andere relevante details, en traceer je de route op nautische kaarten. De app biedt zelfs de mogelijkheid om tussenpunten toe te voegen voor meer complexe reizen. Eenmaal onderweg worden de gegevens geregistreerd op de KNRM-server en wordt de positie regelmatig bijgewerkt.

Een opvallende kenmerk van de app is de mogelijkheid om in noodgevallen automatisch hulp in te schakelen. Als de reis langer duurt dan gepland, worden zowel de gebruikers als de geselecteerde contactpersonen gewaarschuwd. Als er verdere escalatie nodig is, kan zelfs de KNRM worden geïnformeerd voor noodhulp.

Naast deze essentiële veiligheidsfuncties biedt de app ook praktische tools om de vaarervaring te verbeteren. Je kunt marifoonkanalen vinden, informatie over havens en reddingsstations raadplegen, en zelfs het weer en getijden volgen voor de specifieke locatie. Dit draagt allemaal bij aan een beter geplande en veiligere reis.

Het delen van de positie met vrienden en familie is ook mogelijk via de app, zodat zij de voortgang live kunnen volgen. En mocht er onverhoopt iets misgaan, dan is er een noodoproepknop beschikbaar om snel hulp in te roepen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de app slechts een hulpmiddel is en geen vervanging voor eigen vaardigheden en kennis. In noodsituaties moet je niet alleen op de app vertrouwen, maar indien dit kan, ook hulp zoeken bij anderen.

Kortom, KNRM Helpt je bij elke boottocht, waardoor je je kan concentreren en meer kan genieten van de wateren, met de gemoedsrust dat je goed voorbereid en veilig bent.

KNRM app voor elke boottocht